طريقة عمل سويسرول
للمقادير:-
نصف كوب دقيق
ثلث كوب سكر ناعم مطحون
3 بيضات
فانيليا
معلقة صغيرة خالص بيكنج بودر
الحشو:-
قطعة شيكولاته خام
كيس لبن نيدو
شوية سكر صغيرين
أو اي حشو انتي عايزاه
الطريقة:-
ننخل الدقيق مع البيكنج بودر
نضرب الثلاث بيضات مع الفانيليا دقيقة واحدة
نضيف السكر الي البيض ونضرب بالمضرب الكهرباء حتي هذا القوام
استني القوام ده مش مطلوب انما دلوقتي شغلي الفرن عشان يسخن وكملي ضرب بالمضرب عشان نوصل للقوام ده
هو ده القوام المطلوب
(يعلم في الخليط لما نشيل المضرب وميعملش خط بين المضرب والخليط )
بعد كدة نضيف الدقيق معلقة معلقة ونقلب بين كل معلقة بمعلقة خشب بس براحة جدا جدا جدا عشان الهوا اللي دخلناه ميخرجش تاني ونقلب من تحت لفوق عشان نخلط الدقيق كله ولما يخلص الدقيق حنلاقي العجينة بقت اسمك شوية وبتشد شوية مع المعلقة الخشب انتي كدة نجحت في العجينة
نفردها بقي في اي صينية مستطيلة عندك بعد ماتكوني فرشتيها بورق زبدة ودهنتيها خفيف جدا بس نخلي الخليط رقيق في الصينية مش سميك
ونخبرزها في فرن حار نوعا مدة 10 دقايق او لما تشمي ريحتها
اول ما تطلع من الفرن نقلبها علي ورق زبدة مرشوش سكر بودرة وتحت الورق فوطة مندية بالماء زي كدا
نسيبه دقيقتين بس ونفرد عليه الحشو بتاعنا (سيحت الشيكولاته الخام مع ربع كوب لبن وشوية سكر) بس منجيش اوي علي الاطراف زى كده يا قمرات
واخيرا لفوها بسرعة ومتقلقيش لو اتكسرت معاكي اول جزء كملي ولا يهمك وحتطلع برده زي الفل ونغلفها كويس مع الضغط الخفيف عليها ونحطها في الثلاجة لما تجمد وبعد كدة نقطعها شرائح
والف هنا وشفا
منقول